DOPORUČUJEME

Facebook

Blog a recepty
  • 5. ročník Mikulovského gourmet festivalu

    Pozvánka na 5. ročník Mikulovského gourmet festivalu 6.–8. června 2014. GastroHome.cz a REGIONALL EXPRESS s.r.o. jsou výhradními dodavateli ovoce a zeleniny pro tento festival.

Newsletter
Registrujte se pro zasílání novinek!

Pikantní dýňová polévka

Recepty » Pikantní dýňová polévka

Pinkatní dýňová polévka:

Doba přípravy:  30 minut

Doba pečení: cca 15 minut

Doba vaření: 25 minut

Náročnost: Velmi snadné

Pro 4 porce potřebujeme:

  • 1 středně velkou dýňi Hokaido
  • Kousek másla
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 karotka
  • 1 petržel
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání/kokosového mléka
  • Kari indické koření
  • Sůl, pepř
  • Čerstvá chilli paprička
  • Hrst opražených dýňových semínek

Postup: Rozpálíme si troubu na 200 °C a mezitím omyjeme dýni a vydlabeme z ní lžící střed se semínky (ty můžeme vybrat, omýt a nechat usušit na další dýňovou polévkuJ), nakrájíme si ji na malé kostičky a ty dáme na plech vyložený pečícím papírem. Dýňové kostičky posypeme kari kořením a takto připravené dáme do trouby a pečeme dokud nebudou kraje kostiček lehce černé, bude mít pak lepší chuť. Zatím co se nám peče dýně omyjeme a nakrájíme si zbytek zeleniny, cibuli na jemno, karotku a petržel na kolečka. Připravíme si větší hrnec, ve které zpěníme na másle cibulku, poté přidáme karotku, petržel a česnek a necháme zeleninu trochu osmahnout. Poté přidáme dýni a zalijeme teplým zeleninovým vývarem. Necháme vařit pod pokličkou, dokud nezměkne zelenina. Poté obsah hrnce rozmixujeme do hladka, dochutíme solí a pepřem a přilijeme smetanu podle chuti. To celé ještě jednou rozmixujeme a necháme na teplé plotně odstát, aby se nám chutě řádně spojily. Mezitím si opražíme dýňová semínka.  Podáváme teplé (když se z polívky kouří, dodá to patřičný efekt) s hrstkou nasekaných chilli papriček a dýňovými semínky.

 

  • Přidat odkaz na:
  • facebook.com

S projektem Gastro Home spolupracují:

Nahoru